Sparta Nijkerk - succesvolle actie voor Matchis

25-04-2022 | 13:36

Afgelopen weekend heeft Sparta Nijkerk aandacht gevestigd op stichting Matchis.

Voorzitter Johan Evers van voetbalvereniging Sparta Nijkerk gaf vrijdagavond na de 35+ en 45+ competitie, het startschot voor de actie. Tijdens de ‘derde helft’ vertelde één van de spelers over zijn ervaring met stamceldonatie. Zijn medespelers werden geraakt door zijn verhaal omdat je als stamceldonor een leven kunt redden. Een aantal van hen heeft zich inmiddels aangemeld als donor.

Op zaterdag is op de Ebbenhorst voorlichting gegeven over stamceldonatie. Vrijwilligers van Matchis waren aanwezig met een informatiestand. Er waren veel mensen geïnteresseerd en we hopen dat jongeren zich aan gaan melden als stamceldonor. Daarnaast werd er rond de wedstrijden gecollecteerd. Digitaal werd er € 726,- gedoneerd en de opbrengst van de collectebussen is € 987,-  Met dit bedrag kunnen 50 nieuwe stamceldonoren geregistreerd worden.

Wil jij meer informatie over het stamceldonorschap ga dan naar www.matchis.nl  Wil je geen donor worden maar wil je wel dit mooie initiatief steunen – scan de QR code op de foto.