Wandelen in havensteden - uitreiking eerste exemplaar

16-05-2022 | 11:41

Op de tweede Maasvlakte in Rotterdam werd vrijdag 13 mei het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids met de naam ‘”Wandelen in havensteden” uitgereikt.
 De bijeenkomst vond plaats in Futureland, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte.

Tijdens deze presentatie mocht Frans Paymans als vertegenwoordiger van stichting Matchis een cheque van de donatie ter grootte van € 1.500,00 in ontvangst nemen. Hans en Kees hebben van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk en levensreddend een stamceltransplantatie kan zijn en doneren van ieder verkocht exemplaar 1 euro aan stichting Matchis.  Een ontzettend mooi gebaar van de broers Hans en Kees Volkers. Het prachtige boek is o.a. te koop bij bol.com.

Wandelen in havensteden, Hans Volkers | 9789078641988 | Boeken | bol.com

Samenvatting boek

In negen historische havenwandelingen, in lengte variërend van 8 tot 13 kilometer, nemen de gebroeders Volkers ons mee naar Nederlandse zeehavens: van Amsterdam Noord tot Rotterdam Heijplaat, van het vergeten Vlaardingen tot Nieuwediep en het verguisde Delfzijl tot Vlissingen, van het spuugmooie IJmuiden tot het pittoreske Harlingen en Dordrecht. Van vergane glorie tot bruisend havenleven: soms rauw en ongepolijst, soms verstild en lieflijk, maar altijd schilderachtig. Weg met de saaie bospaden! Dit is voor wandelaars die houden van uitwaaien, het gekrijs van meeuwen, de geur van zeewater en stookolie, het schuren van scheepsstaal langs kademuren, van struinen door havenbuurten, van dijken en sluizen, strand- en zeegezichten, van haring en kibbeling en een stukje Atlantikwall toe. En: je komt nog eens ergens!