Vierdaagse van Nijmegen- Lopen voor Leven

19-07-2022 | 16:24

Verschillende toppers lopen deze week de Nijmeegse Vierdaagse voor Matchis. Elke dag zetten we één wandelaar in de spotlight. Ondanks dat de Vierdaagse officieel en dagje later start, op de dag van Wijchen, delen we vandaag graag het bijzondere verhaal van Mechteld, die dit jaar voor het eerst mee loopt!

Mechteld: "Voor ik lymfeklierkanker kreeg en een stamceltransplantie moest ondergaan, liep ik elke zondag met vrienden hard en liepen we elk jaar wel een halve marathon. Voor mijn 50ste zou ik een hele marathon lopen…!

Dat is er nooit van gekomen. Na alle behandelingen en revalidatie wilde ik wel weer gaan sporten, maar dat viel best tegen. Hardlopen is er niet meer van gekomen. Wel heb ik dit jaar het wandelen ontdekt. Heerlijk de deur uit, het bos in en het hoofd leegmaken.

In februari, toen het lichaam even weer niet wilde, heb ik me op gegeven voor de Vierdaagse. Eerst als 'protestactie', nu als goede doelen actie. Ik heb geluk gehad de stamcellen van mijn zus te krijgen, echter dat geluk heeft niet iedereen. Daarom loop ik de Vierdaagse voor Matchis: Lopen voor Leven!"

Heel veel succes deze week Mechteld! 💙

De lokale TV en Radiozender RN7 volgt drie wandelaars die voor Matchis de Vierdaagse wandelen.
Bij deze de link naar de Dag van Elst waarin o.a. de wandelaars voorgesteld worden die RN7 deze week gaat volgen.