Marathon van Amsterdam voor Matchis

20-10-2022 | 15:46

Ingekomen bericht van Michel;

"Mijn leven (en inmiddels ook dat van kinderen Quin en Jula) dank ik aan een stamceltransplantatie op 13 oktober 2011, exact 11 jaar geleden. Een medische behandeling waarvoor jaarlijks duizenden mensen op zoek zijn naar een stamceldonor. Maar zijn kansloos zonder voldoende donoren en financiële middelen voor de stamceldonorbank stichting Matchis.

Zondag 16 oktober ga ik om 9u van start in het Olympisch Stadion in Amsterdam om na 42,195 km er terug te keren met een gemiddelde van 14,1 km/uur zonder te stoppen. Dan loop ik exact onder de 3 uur. Dat is serieus hard! Ik heb daarvoor jouw steun nodig! 

Ik daag je uit om 3 euro te doneren voor de stamceldonorbank (www.matchis.nl) voor elke 10 seconden die ik onder de 3:00:00 uur loop. Tot een max. van … euro. Ga jij de uitdaging aan? 
Bedankt voor je steun. Ga ik nodig hebben om de Marathon mentaal te volbrengen. 🙏🏻

❌❌❌ DNF. O zo graag had ik de mededeling gedaan dat het me gelukt was. Helaas kwam mijn marathon al na 6km ten einde door volledige verkramping in mijn rechter bovenbeen. Precies op de plek waaraan ik mij gisteravond had bezeerd tegen de tafel toen ik hete thee over mijn andere been kreeg. 

Met het sponsorgeld in het achterhoofd ben ik nog tot 21km door de pijn doorgelopen door meer van mijn linkerbeen vragen. De kramp werd steeds erger en toen begon ook links te verkrampen. Ik kreeg mijn benen niet meer opgetild. Opgeven was de enige optie. 

Zo bizar en zonde, minstens 100 trainingen gedaan met dezelfde intensiteit en geen centje pijn. Ik was 100% overtuigd dat het mij ging lukken. Maar dus niet vandaag. Desondanks heb enorm genoten van de entourage van het event en alle support die ik van mijn naasten en vele anderen heb mogen ontvangen. Daarbij ben ik zo ontzettend dankbaar dat ik 11 jaar geleden dankzij een stamceldonor wel de eindstreep haalde. Iets wat mij vandaag motiveerde om nog 15km met hevige pijn te lopen.

Net als in het echte leven moet je er soms voor kiezen de eindstreep te verleggen. Het proces is belangrijker dan het doel. Met opgeheven hoofd schrijf ik nu dit verhaal en kan ik vol vertrouwen zeggen, die eindstreep, de ‘SUB3’ op de hele marathon, ga ik binnenkort alsnog passeren. 🙏🏻

Ik ga nu onwijs genieten van het heerlijke weer en de twee dagen die ik samen met Melinda (vandaag 17 jaar samen) nog in Amsterdam zal verblijven". 

Michel heeft zich al vaker ingezet voor Matchis en deelde 5 jaar geleden zijn verhaal met ons. Bij deze de link. 

 

Superbedankt voor je inzet en inspanningen!! Dank namens ons hele team.