MARTINE LOOPT TWINTIG JAAR NA STAMCELTRANSPLANTATIE DE NEW YORK MARATHON!

18-11-2022 | 18:10

Twee jaar achter elkaar werd het uitgesteld, maar dit jaar kwam de droom van Martine om samen met haar man de New York Marathon te lopen eindelijk uit. Een droom met een belangrijke betekenis: zoveel mogelijk geld ophalen voor Matchis. Het onderwerp stamceldonatie speelt namelijk al lange tijd een rol in het leven van Martine. 

Voor de start van haar indrukwekkende verhaal gaan we maar liefst twintig jaar terug in de tijd. Martine: “Ik was 23 toen ik erachter kwam dat ik lymfeklierkanker had. Als student was ik net begonnen aan mijn eerste stage fysiotherapie, ik had twee leuke bijbaantjes in de horeca en bij een voetbalvereniging en ik was actief lid van een studentenvereniging. Opeens moest er in dat leuke, drukke leven tijd gemaakt worden voor ziekenhuisbezoek, chemotherapie en bestraling.” 

Martine kijkt terug op een zware en verdrietige tijd. “Van de kanker zelf heb ik me nooit echt ziek gevoeld”, vertelt ze, “maar van de behandelingen wel. Dat was een hele rare gewaarwording; dat je je lichaam ziek moet maken om beter te worden van iets waar je eigenlijk geen last van had. Maar het ergst van alles vond ik het om het verdriet en de zorgen van mijn ouders te zien.” 

Meer lezen ... bij deze de link naar het interview. T