Maak je Sterk voor Matchis

07-02-2023 | 09:48

Matchis heeft de afgelopen dagen ruim 2800 aanmeldingen ontvangen van mensen die stamceldonor willen worden. De aanleiding hiervoor is de oproep om stamceldonor te worden van PSV-woordvoerder Thijs Slegers (46), die zelf door bloedkanker ongeneselijk ziek is. 

Thijs Slegers heeft zelf een stamceltransplantatie gehad, die ook slaagde. Donderdag echter liet hij weten toch niet beter te kunnen worden. Tegelijk gaan zijn gedachten uit naar andere mensen: “Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!”. 

De nieuwe aanmeldingen hebben een ontzettend verdrietige aanleiding, wat uiteraard voor een dubbel gevoel zorgt. Maar het is wel fijn dat iemand de moed vindt zijn verhaal te delen. 

De registratie van donoren brengt wel kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het donorbestand. Voor een deel verkrijgen we onze inkomsten via subsidies maar financiële steun is nog steeds hard nodig. Je kunt daaraan je steentje bijdragen door een sponsoractie aan te maken, mee te doen met fiets, golf of wandelevenement  of ondersteunen met een gift.