Matchis Day bij HDM! 🏑💪

13-03-2023 | 17:12

Gisteren stond de hockeyvereniging HDM volledig in het teken van Matchis! Tijdens deze Super Sunday, ook wel Matchis Day, vond voor de 2e keer een grote actie plaats om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie en om nieuwe donoren te registreren. De sfeer was goed en er waren veel Matchis-shirtjes te zien, zowel binnen als buiten de kantine.

Vrijwilligers waren de hele middag aanwezig op de club om informatie te verstrekken over stamceldonatie en werd er geflyerd door de jeugd van HDM. Ook is er een prachtig bedrag opgehaald van maar liefst €10.000,-! Met dit bedrag kan Matchis heel veel nieuwe stamceldonoren registeren.

De keuze van Heren 1 om zich te verbinden aan Matchis heeft een bijzondere reden: Hun teamgenoot Niels kreeg juni 2020 chronische myeloïde leukemie. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden abrupt on hold gezet. Niels heeft van een donor stamcellen ontvangen en daarmee weer een kans op een toekomst gekregen. Hij staat op dit moment weer volop in het leven!

Wij willen HDM en alle betrokkenen heel erg bedanken voor deze geweldige actie! 🙏💙

Foto's: Sportsnap.nl 

Van links naar rechts: Mechteld van den Beld (Matchis), Pieter Smits en Dorine Dielen (organisatie/ bestuur HDM)