Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – 28-12-22 tot 28-3 –23

30-03-2023 | 10:50

ATB- toertocht   
Woensdag 28 december vond er een sportieve ATB-toertocht plaats in Oldebroek en omgeving om geld op te halen voor stichting Matchis en stichting Still. Het druilerige weer mocht de pret niet drukken, veel fietsers namen deel aan deze mooie tocht! 

De actiedag werd een groot succes want de totale opbrengt is maar liefst € 4520,00. Daarvan krijgt Matchis het mooie bedrag van €2260,00! Met deze bijdrage kunnen wij weer veel nieuwe donoren registreren. 

De organisatie van deze actiedag was in handen van Familie Visch en Familie van de Streek, geholpen door familie, vrienden en vele sponsoren. Beide families kwamen in aanraking met de genoemde stichtingen. Ze ondervonden zelf hoeveel impact het werk van de stichtingen kan hebben en daarom besloten zij hun krachten te bundelen en een mooie actiedag op poten te zetten. 

Veel dank voor jullie inzet! 👏👏💙 

 

Foto: André Ter Velde

Willem II - ‘Matchday is Matchisday’ 
Willem II zette zich vrijdagavond 10 februari op bijzondere en hartverwarmende wijze in voor Stichting Matchis. Het thuisduel met FC Dordrecht stond (middels een speciaal wedstrijdshirt en collectes) volledig in het teken van het belang van stamceldonatie. De collecte en shirtsveiling rondom Willem II - FC Dordrecht hebben 11.548,82 euro voor stichting Matchis opgeleverd. 

Willem II’er Serge Rossmeisl was één van de patiënten voor wie in het voorjaar van 2022 een stamceldonor gevonden werd om de acute leukemie te bestrijden. Het behandeltraject van Serge (directeur van de FBO, de belangenorganisatie voor alle profclubs) verliep in het begin voorspoedig. Zijn bloedwaarden schoten omhoog en de perspectieven gaven hoop. Maar het noodlot sloeg toe. In september kregen Serge, zijn vrouw Loeke en kinderen Milan en Bo een mokerslag te verwerken. De stamceltransplantatie had niet het gewenste effect. De leukemie was terug en de specialisten konden niets meer doen. Serge moest afscheid gaan nemen van zijn geliefden en overleed eind oktober op slechts 48-jarige leeftijd. In de laatste weken van zijn leven sprak Serge regelmatig met zijn vrouw over zijn laatste wensen. Serge kon vanwege zijn gezondheid niet meer naar Willem II, maar hoopte dat zijn club na zijn overlijden alsnog een wens in vervulling kon laten gaan: Matchis helpen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genezen of ook deze bonustijd gegund is.  
Deze laatste wens heeft Willem II  ter nagedachtenis aan Serge in vervulling laten gaan.  

Wij danken Willem II, alle betrokkenen en sponsoren hartelijk voor hun inzet en fantastiche bijdrage! 

 

Super Sunday/ Matchis Day 
Zondag 12 maart stond de hockeyvereniging HDM volledig in het teken van Matchis! Tijdens deze Super Sunday, ook wel Matchis Day, vond voor de 2e keer een grote actie plaats om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie en om nieuwe donoren te registreren. De sfeer was goed en er waren veel Matchis-shirtjes te zien, zowel binnen als buiten de kantine. 

De bijgaande aftermovie (klik hier) gemaakt door Marketiek en foto's geven alvast een mooi sfeerbeeld van de actie. 

Vrijwilligers waren de hele middag aanwezig op de club om informatie te verstrekken over stamceldonatie en werd er geflyerd door de jeugd van HDM. Ook is er een prachtig bedrag opgehaald van maar liefst €10.000,-! Met dit bedrag kan Matchis heel veel nieuwe stamceldonoren registeren. 

De keuze van Heren 1 om zich te verbinden aan Matchis heeft een bijzondere reden: Hun teamgenoot Niels kreeg juni 2020 chronische myeloïde leukemie. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden abrupt on hold gezet. Niels heeft van een donor stamcellen ontvangen en daarmee weer een kans op een toekomst gekregen. Hij staat op dit moment weer volop in het leven! 

Wij willen HDM en alle betrokkenen heel erg bedanken voor deze geweldige actie! 🙏💙 

Fieldfischer – vanaf februari tot 13 september 

Fieldfischer Is een Europees advocatenkantoor met een afdeling in Amsterdam. Als onderdeel van hun wereldwijde initiatief, One Firm Action Day, steunt elk kantoor een goed doel. Fieldfisher Amsterdam steunt dit jaar Matchis!  

“Tot 13 september 2023 kan Matchis rekenen op de steun van Fieldfisher Amsterdam. We zullen proberen zoveel mogelijk bekendheid te creëren en zoveel mogelijk geld in te zamelen (bijvoorbeeld door mee te doen aan de Bijlmer Run in mei 2023 en door statiegeldflessen in te zamelen). Ons doel is om met vereende krachten minimaal €3.000 in te zamelen. Wilt u zich bij ons doel aansluiten? Dat kan! U kunt nu geld doneren via deze pagina. Het bedrag dat wij mede met uw steun ophalen, zal door Fieldfisher verdubbeld worden! Hartelijk dank! 

Laten we met z'n allen Matchis helpen”. 

Heel veel succes met alle acties en dank voor dit topinitiatief!!  

2000 kilometer lopen voor Matchis 
Op dit moment loopt Kevin de Santiago de Compostella vanuit zijn woonplaats Zutphen. Hij is al bijna op de helft van deze enorme uitdaging en zijn doelstelling om 1750 euro op te halen heeft hij overtroffen. Bij deze de link naar de actiepagina van deze topper! 

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda. Klik op de link van het evenement voor meer informatie en om je aan te melden 

Wat zijn we trots op alle mensen die inzetten voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle deelnemers  💙    
Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs kunnen wij heel veel nieuwe stamceldonoren werven, typeren en  registeren en wordt de kans op een match vergroot.