Airbags voor Matchis!

19-06-2023 | 16:17

Hoe een levensreddend attribuut nog meer levens kan redden... Genius Airbagrecycling is een samenwerking aangegaan met de Zwitserse tassenfabrikant Freitag. Een deel van de opbrengst schenken ze nu aan Matchis! We mochten een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 7.750,00. Lees het volledige bericht hieronder:

 

In een bijzondere samenwerking tussen GENIUS airbagrecycling en stichting Matchis komt duurzaamheid samen met levensreddende inspanningen. GENIUS airbagrecycling, gespecialiseerd in het verwerken van airbags uit de autoindustrie, heeft besloten om een deel van de verdiensten uit hun recyclingactiviteiten te schenken aan de stichting Matchis, die zich inzet voor het vinden van stamcelmatches voor patiënten met bloedkanker.

 

GENIUS verwerkt airbags uit de automobielindustrie die om kwaliteitsredenen uit een auto worden gedemonteerd en voor een nieuwe vervangen. Het bedrijf heeft als missie om airbags op een milieuvriendelijke manier te verwerken, waarbij de verschillende materialen zoveel mogelijk worden gerecycled en hergebruikt. Gemiddeld vindt maar liefst 98% van de materialen die afkomstig zijn van de airbags via recycling een nieuwe toepassing, inclusief de nylon zak, een essentieel onderdeel van de airbag.

 

Om dit doel te bereiken, is GENIUS een samenwerking aangegaan met de Firma's Freitag uit Zwitserland en Re-Banner in Amsterdam. Freitag staat bekend om het creëren van hoogwaardige tassen van gerecyclede materialen, waaronder gebruikte dekzeilen van vrachtauto's en nu ook het nylon (PA6.6) uit de airbags. Re-Banner maakt nieuwe artikelen van gebruikte reclamebanners. Beide bedrijven dragen bij aan het verlengen van de levensduur van materialen en het verminderen van de behoefte aan nieuwe grondstoffen.

 

GENIUS heeft besloten om het deel van de opbrengsten uit hun recyclingactiviteiten dat nylon betreft te doneren aan een goed doel.

Zij hebben ervoor gekozen om stichting Matchis te steunen, een organisatie die zich inzet voor het vinden van stamcelmatches voor patiënten met bloedkanker, zoals leukemie. Daarnaast coördineert en begeleidt Matchis donoren in Nederland gedurende het hele proces van stamceldonatie.

Onlangs vertrok er een complete vrachtwagen met airbags naar de Firma Freitag en er worden regelmatig autogordels opgehaald door Re-Banner.

Hierdoor kon GENIUS de inkomsten van deze transacties symbolisch overhandigen aan Margot van den Akker (zie foto), vertegenwoordigster van stichting Matchis. "Wij dragen Matchis een bijzonder warm hart toe. De ongelooflijke inspanningen die zij leveren om levens te redden en hoop te bieden aan patiënten met bloedkanker zijn bewonderenswaardig," verklaarde Erwin van Dooren, eigenaar van GENIUS airbagrecycling, die zich al bijna 25 jaar geleden liet registreren als (mogelijke) stamceldonor.

 

De donatie van GENIUS zal bijdragen aan het voortzetten van het belangrijke werk van Matchis, waarbij zij zich wereldwijd inspannen om stamcelmatches te vinden voor patiënten die dit dringend nodig hebben.