Succesvolle seizoensopening sc Westervoort

04-10-2023 | 14:04

Zondag 3 september vond de seizoensopening plaats van sportclub Westervoort. Een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor telkens een ander goed doel wordt gekozen. Dit jaar was dat stichting Matchis. Een doel dat dichtbij de club staat doordat de zoon van de voorzitter van de clubcommissie maar liefst 2 maal heeft mogen doneren voor anonieme patienten en de dochter van een van de grote sponsoren van de club heeft haar leven te danken aan een stamceldonatie van haar broer. Zo komt het vanuit 2 verschillende kanten dichtbij en het belang zich in te zetten voor dit goede doel werd dan ook breed gedragen in de club.

 

Ter plaatse werd er door de jongste voetballers een sponsorloop gehouden en er was een presentatie door stichting Matchis om het belang van donoren en ook van het verkrijgen van extra gelden over te brengen aan de groep. Dat bleek ruimschoots beloond te worden. Van de jongste voetballertjes die trots hun opgehaalde sponsorgeld in de collectebus kwamen doen tot het bestuur van de club dat nog een eigen bijdrage deed. Zelfs teams die niet aanwezig konden zijn, hebben gedoneerd via de actiepagina op dit platform. Een fantastische opbrengst van € 3.300,00 was het resultaat!

 

Prachtig om te zien hoe een club zich kan verenigen voor een goede zaak. Met dit bedrag kunnen weer veel donoren opgenomen worden in de wereldwijde databank. Heel veel dank!