Loterij Matchis Fonds Stamceldonatie van start

11-10-2023 | 11:17

We gaan met iets geheel nieuws beginnen: de grote Matchis loterij! Door het kopen van een lot voor 2,50 steun je het werk van Matchis. En dat niet alleen, je maakt kans op hele mooie prijzen. Een elektrische fiets, een overnachting in een hotel, een fitwatch, etc. Alle prijzen heeft Matchis van gulle sponsoren ontvangen. En jij kunt ze winnen. Koop dus zo’n lot! De trekking is op 20 december.
De loterij wordt georganiseerd door Matchis Fonds Stamceldonatie en de opbrengst wordt gebruikt voor de werving van nieuwe donoren.

Koop je lot (meer dan 1 mag natuurlijk ook) via www.matchisloterij.nl

Meer fondsenwerving noodzaak
Het werven van stamceldonoren kost geld, veel geld. Bij Matchis merken we uiteraard ook dat de prijzen stijgen. Vooral de typeringskosten, denk aan drukkosten, porto, wattenstaafjes, zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Dat is dan ook de reden dat we meer inzetten op fondsenwerving. Deze nieuwe loterij is daar een voorbeeld van!

Eerste grote actie
Deze loterij is de eerste grote actie van het dit jaar opgerichte Matchis Fonds Stamceldonatie. Een oproep voor prijzen leverde verrassend veel positieve reacties op. “We hadden een vergunning voor een eerste kleinschalige loterij. Er kwamen echter zoveel prijzen binnen dat we een vergunning voor een veel omvangrijkere loterij aan moesten vragen”, aldus Mechteld van den Beld, voorzitter van het Matchis Fonds Stamceldonatie. “We hebben nog geen idee hoe het zal gaan lopen, maar bij een goede opbrengst gaan we hier mogelijk een jaarlijkse actie van maken”. Vertrouwen in een goede opbrengst is er zeker. De prijzen zullen, naast de doelstelling van de loterij, zeker helpen. Een elektrische fiets, bioscoopbonnen, overnachtingen in luxe hotels en B&B’s en nog veel meer zijn prijzen die hopelijk velen zullen aanspreken.

Matchis Fonds Stamceldonatie
Matchis Fonds Stamceldonatie is een aparte stichting naast Stichting Matchis waarbij is vastgelegd dat alle inkomsten van het fonds volledig ten goede komen aan de werving, registratie en weefseltyperingen van nieuwe stamceldonoren. Het fonds kent een eigen bestuur. Komend jaar zullen meerdere fondsenwervende acties worden opgezet. De opbrengsten hiervan zijn alle bedoeld voor de werving van nieuwe stamceldonoren in Nederland.

Zie voor meer informatie de website: www.fondsstamceldonatie.nl