Activiteitenoverzicht 2023

26-01-2024 | 13:47

2023 was een druk jaar wat betreft Fondsenwerving voor Stichting Matchis. Van het opzetten van de eerste Matchis Loterij tot de actie 'Geef het stokje door', van vele initiatieven door particulieren als ook bedrijven via sterkvoormatchis tot het live gaan van een nieuwe podcast serie 'Match van je leven'.

Het afgelopen jaar is zoals genoemd de actie 'Geef het stokje door' gestart. Zo heet één van de projecten waar zeker in 2024 veel aandacht aan zal worden besteed. Een project waarbij de donoren die in verband met hun leeftijd aangeschreven worden met de mededeling dat ze uit het donorbestand worden verwijderd. Ze krijgen tegelijk de vraag of ze mogelijk een donatie willen doen en daarmee donateur willen worden.

Het stokje doorgeven slaat ook op de verandering die met de fondsenwerving en dus ook met dit jaarlijkse activiteitenoverzicht wordt doorgemaakt. De jarenlange fondsenwerving van Matchis gaat onder een (iets) andere naam verder met een eigen stichting: Matchis Fonds Stamceldonatie.

Met de naamsverandering verandert ook de naam van het activiteitenoverzicht mee. De afzender verandert licht, de kleurtjes zijn wat anders maar voor de rest blijft het allemaal hetzelfde. Nog steeds wordt er op allerlei manieren geld ingezameld om meer stamceldonoren te kunnen werven en registreren.

Als er dan toch een verandering moet worden genoemd, er zullen de komende jaren meer fondsenwervende activiteiten worden opgezet. Nederland gaat Stichting Matchis dus mogelijk wat vaker, zowel wat donorwerving als fondsenwerving betreft, tegenkomen.

Download het activiteitenoverzicht hier en lees zelf over de vele veranderingen, acties, initiatieven, donaties, veilingen en loterijen die er hebben plaatsgevonden in 2023. Allemaal met als doel zoveel mogelijk fondsen te werven om patiënten de best mogelijke kans te bieden tot het vinden van een geschikte donor. Wie weet geeft het je inspiratie om zelf aan de slag te gaan met een donor- en/of fondsenwervende actie voor Stichting Matchis!