6 april wordt PSV thuiswedstrijd omgedoopt tot THIJSwedstrijd

03-04-2024 | 10:25

In navolging van de oproep van Thijs Slegers begin 2023 komt voetballend Nederland 6 april opnieuw in actie voor Matchis!

“Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel”, schreef PSV perschef Thijs Slegers op 2 februari 2023 op social media. Door zijn oproep hebben zich toen ruim 11.000 nieuwe stamceldonoren aangemeld bij Stichting Matchis. Wat weinigen weten is dat het registreren van een stamceldonor ruim 35 euro kost. Daarom is er ook geld nodig, voor voorlichting, werving en registratie. Paul van Tatenhove, een strijder tegen kanker en verbonden aan PSV, heeft op het sterfbed van Thijs beloofd zijn missie voort te zetten.

Het doel - De wedstrijd PSV – AZ, die gespeeld wordt op zaterdag 6 april 2024 om 18:45 uur, wordt omgedoopt tot ‘THIJSwedstrijd’ en staat in het teken van het herdenken van het overlijden van Thijs Slegers, het werven van stamcel- en bloeddonoren en het ophalen van geld voor Stichting Matchis. Volgens Paul mag hetgeen Thijs in gang heeft gezet niet verloren gaan: “We willen minimaal 100.000 euro ophalen. Dat moet samen met alle supporters in Nederland toch lukken?!” Deze actie wordt ondersteund door Sylvia Slegers.

De actie – Voorafgaand aan de wedstrijd is er bij alle ingangen van het stadion en op het FANplein de mogelijkheid om te doneren; cash of via een QR code. Om aandacht te vragen wordt er bij de opkomst van de spelers door Lighttown Madness een spandoek getoond op de Oost-tribune. In de rust van de wedstrijd PSV – AZ doet Frank Lammers, via de grote schermen in het Philips Stadion, een oproep aan alle supporters van PSV om te doneren.

De oproep – Aan alle supporters wordt gevraagd om 1 euro te doneren aan Matchis Fonds Stamceldonatie. Dit kan door middel van cash geld in de collectebussen of het scannen van de QR code die op alle schermen van het stadion te zien is. Supporters die hun bekers en petflessen inleveren aan de bar kunnen afzien van het statiegeld zodat dit geld ten goede komt aan Stichting Matchis.

Deze actie wordt georganiseerd door de Supportersvereniging van PSV in samenwerking met de Stichting Matchis en wordt gefaciliteerd door PSV.

Wil jij meehelpen om het doel van € 100.000,- te bereiken? Dat kan door een donatie. Elke euro helpt.