THIJS wedstrijd haalt ruim € 23.000 op voor Stichting Matchis

12-04-2024 | 12:24

Afgelopen weekend was het zover. De thuiswedstrijd PSV-AZ die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot THIJSwedstrijd. Een wedstrijd ter nagedachtenis aan de man die het afgelopen jaar zoveel heeft betekend voor de groei van het aantal bloed- en stamceldonoren.

Iets meer dan een jaar geleden overleed PSV perschef Thijs Slegers aan een vreselijke vorm van kanker. Thijs heeft zich voor zijn dood ingezet voor het werven van stamcel- en bloeddonoren voor Stichting Matchis en bloedbank Sanquin. Door deze actie hebben zich ruim 11.000 nieuwe stamceldonoren aangemeld. Wat weinigen weten is dat het registreren van een stamceldonor ruim 35 euro kost. Daarom is er ook geld nodig, voor voorlichting, werving en registratie. Paul van Tatenhove, een strijder tegen kanker en verbonden aan PSV, heeft op het sterfbed van Thijs beloofd zijn missie voort te zetten.

De wedstrijd PSV-AZ, ook wel de THIJSwedstrijd genoemd, stond in het teken van het inzamelen van geld voor Stichting Matches. Bezoekers konden cash geld storten in één van de 41 aanwezige collectebussen maar ook via een QR code. Als laatste konden supporters ook het statiegeld van de petflessen en bierbekers doneren aan Stichting Matches.

In totaal is er ruim € 23.000 gedoneerd!

Initiatiefnemer Paul van Tatenhove zegt hierover tegen de Suppportersvereniging van PSV: “Wat zijn wij een warme club! Jullie hebben niet alleen Thijs maar ook mij geholpen in moeilijke tijden. Maar ook hebben jullie mij aangemoedigd om door te gaan. Ik ben al een jaar aan het strijden om € 100.000 voor Matchis bijeen te lopen en door jullie donaties zit ik nu ruim op de helft. € 1 is wat ik vroeg maar wat ik kreeg was een veelvoud hiervan. Fantastisch, ik ben jullie eeuwig dankbaar!”

Deze actie werd georganiseerd door de Supportersvereniging van PSV in samenwerking met de Stichting Matchis en is gefaciliteerd door PSV.

Doneren voor de actie van Paul van Tatenhove kan nog steeds. Klik hier om naar zijn pagina te gaan en help ook mee. Dankjewel!