Voor de derde keer op rij Matchis Day bij HDM

03-05-2024 | 12:37
Tijdens Super Sunday werd Stichting Matchis in de spotlight gezet bij Hockeyclub HDM. Zowel op als om het veld van HDM heren 1 en HGC werd er aandacht gevraagd voor het onderwerp stamceldonatie en werden er actief nieuwe stamceldonoren geworven.
 
De dertienjarige Lotte Kerssemakers was deze dag de eregast. Zij hockeyt bij Cartouche in Leidschendam en heeft een paar jaar geleden een stamceltransplantatie moeten ondergaan. Dankzij Stichting Matchis is de match gevonden in de wereldwijde donorbank en heeft Lotte een nieuwe kans gekregen op leven. Het onderwerp stamceltransplantatie is HDM niet vreemd. 

Aanvoerder Rick van den IJssel zegt: “Door onze ervaring met een oud- teamgenoot en zijn succesvolle stamceltransplantatie willen wij als team aandacht blijven vragen voor het belang van stamceldonatie. Afzien en doorzetten, alles geven - zowel fysiek als mentaal - en grenzen verleggen. Dat is precies wat patiënten, die een stamceltransplantatie ondergaan, moeten doen en daarom spreekt dit goede doel ons als topsporters ook in het bijzonder aan”. Bestuurslid Pieter Smits vult aan: “Onder het motto 'bekend maakt bemind' is HDM trots met deze Matchis-actie een steentje bij te kunnen dragen aan dit goede doel. Want naast top- en breedtehockey is maatschappelijke betrokkenheid de derde pijler van HDM”.
 
Ook dit jaar is het HDM wederom gelukt om een cheque te overhandigen t.w.v. € 10.000,-. Met deze financiële bijdrage kunnen er heel veel nieuwe stamceldonoren geregistreerd en getypeerd worden. Wij willen HDM en betrokkenen bedanken voor jullie inzet en bijdrage. 🙌🏼💙
Het was wederom een zeer geslaagde 'Matchis Day".
 
 
 
📸Sportsnap.nl - Fotograaf Frank van der Leer