Vier je 2nd birthday voor Matchis!

Elk jaar vieren duizenden mensen wereldwijd hun "Second Birthday". De dag waarop het tweede deel van hun leven begon na het ontvangen van een stamceltransplantatie. Deze bijzondere mijlpaal markeert het begin van een nieuw hoofdstuk dankzij, vaak onbekende, stamceldonoren ergens ter wereld.

Bij Stichting Matchis proberen we zoveel mogelijk donoren te werven. Niet voor elke patiënt is namelijk een perfecte match voorhanden. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk stamceldonoren geregistreerd staan. Hoe meer donoren geregistreerd staan, hoe groter de kans op een match die levensreddend kan zijn. En hoe groter die kans, hoe meer transplantatieverjaardagen er gevierd kunnen worden!

Ken en ben je iemand die een Second Birthday gaat vieren? Hoe bijzonder is het om op deze dag stil te staan bij de eigen ervaring met een goede afloop maar ook bij de vele patiënten waarvoor dit nog geen gegeven is. Je kunt bijdragen door naast cadeaus voor jezelf ook een donatie te vragen voor Matchis. Elke geregistreerde donor kost Matchis namelijk meer dan € 35,-

Laten we samen het leven vieren. Maak een actie aan of doe vandaag nog een donatie aan Stichting Matchis en help ons om meer mensen de kans te geven om een Second Birthday te vieren!

Zo ook Lucas. Hij heeft in de zomer 2023 zijn 10e(!) stamceltransplantatieverjaardag gevierd. Hoera!

Deze dag is door de familie omgedoopt tot ‘donordag’ en wordt elk jaar gevierd met slingers en taart, zo vertellen de ouders van Lucas.
“Dit tienjarige jubileum was natuurlijk al helemaal reden voor een feest! Alle mensen die Lucas lief zijn waren erbij! Het was prachtig om dit met elkaar te vieren. De reden dat we samen dit mooie feestje mochten vieren is natuurlijk die geweldige donor. Daarom wilde Lucas ook graag geld ophalen voor Stichting Matchis. We gunnen namelijk iedereen de kans op een zo goed mogelijk gematchte donor!"

Ook Judith viert deze dag met haar gezin. Begin 2024 was het alweer de 3e stamceltransplantatieverjaardag voor haar. 

'Begin dit jaar was het voor mij drie jaar geleden. We hebben op de dag altijd taart met een nummer kaarsje.
En de kinderen zeggen dan, we hebben taart omdat mama nu 1,2 of 3 jaar cellen heeft!" 

 

Vier je zelf ook deze dag? We komen graag in contact met jou! Stuur je bericht, eventueel met een foto, naar sandra.verstappen@matchis.nl en misschien delen we je verhaal hier op de actiepagina of op onze social media kanalen.