Sterk voor Matchis

Matchis is het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, waar gezocht wordt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Voor patiënten met een vorm van bloedkanker zoals leukemie, zijn stamcellen van een donor vaak een laatste kans op leven.
Een patiënt kan lang niet van iedereen stamcellen ontvangen. Het is heel belangrijk dat de weefseltypering (HLA) van de stamcellen van een donor zo goed mogelijk past bij die van de patiënt. Daarom zijn er heel veel donoren nodig.  Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich aanmelden als stamceldonor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. 
Hier hebben wij jullie hulp hard bij nodig. 

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement bij jou in de buurt of start een eigen actie. Werf sponsoren via je eigen actiepagina. Vermeld op je pagina aan welk evenement je meedoet en waarom. Deel je pagina op social media om zoveel mogelijk sponsoren te verzamelen. 
Bij een sponsorbedrag van €50,- krijg je een T-shirt van Matchis thuisgestuurd! (geef via de mail de maat en je adres even door)

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

2) Sponsor een deelnemer. Door een deelnemer te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer én het goede doel. Alleen met veel sponsoren kunnen we ons streefbedrag bereiken. 

3) Doe een algemene donatie.


In 2018 hebben we veel mooie acties en evenementen voor Matchis voorbij zien komen op deze site.  Een samenvatting van deze acties vindt je hier. Met de opbrengst hebben wij veel nieuwe donoren geregistreerd en daarmee patiënten kansen op toekomst gegeven. 

Om terug te blikken op 2018 is er een overzicht te lezen van de bijzondere momenten en verhalen. Bij deze de link naar de brochure. 
Ben je enthousiast geworden en wil jij je aanmelden als stamceldonor? Geweldig!  Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar www.matchis.nl

Kom je er niet uit, email dan je vraag naar Margot via margot.vandenakker@matchis.nl.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle evenementen
Je eigen actie starten in plaats van meedoen aan een van de evenementen op deze site? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Je kunt bijvoorbeeld een high tea organiseren, geld van je (verjaardag) feestje donoren of meedoen aan een (sport) evenement en je laten sponsoren. Wat je ook doet; wij vinden het super fijn dat je ons wilt helpen.  Start je actie en werf sponsoren via je eigen actiepagina. Vermeld op je pagina aan welk evenement je meedoet en waarom. Plaats foto’s of maak je eigen poster. Deel je pagina op social media om zoveel mogelijk sponsoren te verzamelen. Bij een sponsorbedrag van €50,- krijg je een T-shirt van Matchis thuisgestuurd!  De opbrengst gaat rechtstreeks naar stichting Matchis, zodat wij zoveel mogelijk nieuwe stamceldonoren kunnen registreren en hiermee de kans op toekomst voor patiënten vergroten.     
Bekijk alle

Renske uit Vriezenveen maakt wereld stukje beter met haar 'Scheve schuurtje'

13-08-2019 | 15:42 17 jaar is ze op het moment dat Renske te horen krijgt dat ze een ernstige bloedziekte heeft. Nu - zeven jaar later - heeft ze hier nog dagelijks last van. Maar stilzitten is niks voor Renske en daarom opent ze deze week haar eigen webwinkel met biologische producten. 10% van de opbrengst doneert ze aan Matchis.  Opname door RTV Oost met  Renske in haar "Scheve Schuurtje" Renske uit Vriezenveen maakt wereld stukje beter met haar 'Scheve schuurtje' "Ze had grote dromen om de wereld rond te reizen, maar die werden bruut verstoord door een levensbedreigende ziekte. Ze zat niet bij de pakken neer, wist te leren leven met haar ziekte en maakt de wereld vandaag de dag een stukje beter met haar eigen winkeltje. Dat is, in een notendop, het verhaal van Renske Vrielink uit Vriezenveen". Bij deze de link naar de mooie opname. Foto's: Dean van het Laar/ RTV Oost    
Lees meer
Bekijk alle donateurs

Jan

23-08-2019 | 16:25 Aan: Niet klagen maar dragen!