Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35. Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van €70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag 1000 euro of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

 

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2022 is € 166.474
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2023 te evenaren. 

Read more Read less
View all
Je eigen actie starten in plaats van meedoen aan een van de evenementen op deze site? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Je kunt bijvoorbeeld een high tea organiseren, geld van je (verjaardag) feestje donoren of meedoen aan een (sport) evenement en je laten sponsoren. Wat je ook doet; wij vinden het super fijn dat je ons wilt helpen.  Start je actie en werf sponsoren via je eigen actiepagina. Vermeld op je pagina aan welk evenement je meedoet en waarom. Plaats foto’s of maak je eigen poster. Deel je pagina op social media om zoveel mogelijk sponsoren te verzamelen. Bij een sponsorbedrag van € 70,- krijg je een T-shirt van Matchis thuisgestuurd! Heb je dit bedrag bij elkaar en wil je het shirt ontvangen, geef dan de maat en je adresgegevens door aan margot.vandenakker@matchis.nl.   De opbrengst gaat rechtstreeks naar stichting Matchis, zodat wij zoveel mogelijk nieuwe stamceldonoren kunnen registreren en hiermee de kans op toekomst voor patiënten vergroten.     
View all

Create a individual fundraising page or participate with a team of friends, co-workers or sports team. Need a little inspiration? Look at the great examples below.

Sign up
View all

Matchis Day bij HDM! 🏑💪

13-03-2023 | 17:12 Gisteren stond de hockeyvereniging HDM volledig in het teken van Matchis! Tijdens deze Super Sunday, ook wel Matchis Day, vond voor de 2e keer een grote actie plaats om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie en om nieuwe donoren te registreren. De sfeer was goed en er waren veel Matchis-shirtjes te zien, zowel binnen als buiten de kantine. Vrijwilligers waren de hele middag aanwezig op de club om informatie te verstrekken over stamceldonatie en werd er geflyerd door de jeugd van HDM. Ook is er een prachtig bedrag opgehaald van maar liefst €10.000,-! Met dit bedrag kan Matchis heel veel nieuwe stamceldonoren registeren. De keuze van Heren 1 om zich te verbinden aan Matchis heeft een bijzondere reden: Hun teamgenoot Niels kreeg juni 2020 chronische myeloïde leukemie. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden abrupt on hold gezet. Niels heeft van een donor stamcellen ontvangen en daarmee weer een kans op een toekomst gekregen. Hij staat op dit moment weer volop in het leven! Wij willen HDM en alle betrokkenen heel erg bedanken voor deze geweldige actie! 🙏💙 Foto's: Sportsnap.nl  Van links naar rechts: Mechteld van den Beld (Matchis), Pieter Smits en Dorine Dielen (organisatie/ bestuur HDM) 
Read more
View all
€20

Anonymous

20-03-2023 | 14:51 To: 2000 kilometer lopen voor Matchis!