Geven doet leven!

Ben Hendriks

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (125%)

Dit jaar hoop ik voor alweer de zevende keer de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Net als in de afgelopen jaren loop ik ook dit jaar weer voor Matchis. Lopen voor een goed doel geeft mij extra motivatie bij de voorbereiding en natuurlijk ook tijdens de Vierdaagse zelf. Ieder jaar wordt bij 9000 mensen in Nederland een vorm van bloedkanker vastgesteld zoals onder meer leukemie en de ziekte van Kahler (Multipel Myeloom). Het kan ons allemaal iedere dag treffen! Met heel veel impact voor familie, vrienden en bekenden maar vooral voor patiënten. Voor hen is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. In de afgelopen jaren is het aantal stamceldonoren nationaal en internationaal enorm toegenomen mede dankzij de inzet van Matchis en de mensen die zich voor Matchis inzetten. Een mooi voorbeeld daarvan is Thijs Slegers, voormalig perschef van PSV die vorig jaar - veel te jong nog - op 46 jarige leeftijd is overleden! Mede ook door zijn inzet voor Matchis hebben zich vorig jaar 22.500 nieuwe stamceldonoren gemeld. Bij maar liefst 455 patiënten in Nederland is een stamceltransplantatie uitgevoerd. 

Stamceldonoren geven bloedkankerpatiënten een kans en nieuwe hoop om te overleven! Voor onderzoek maar ook voor de werving en registratie van stamceldonoren is veel geld nodig. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35,=. Iedere euro helpt! Met uw sponsorbijdrage levert u een bijdrage aan het uiteindelijke doel: voor iedere patiënt een passende donor!

Vorig jaar hebben heel veel mensen Matchis financieel gesteund, ook door mij te sponsoren! Maar liefst € 7.435,= werd door 231 sponsors bijeengebracht! U doet toch ook weer mee? Alvast dank voor uw bijdrage namens patiënten, dokters, verpleegkundigen en Matchis!

Hieronder nog een gedicht van Toine Streppel over de Vierdaagse en belangrijker nog, het lopen voor een goed doel om anderen te helpen!

Loop voor hoop

Watertafels op de stoep,
blarenposten langs de weg
stappentellers overwerkt
’t is niet gering wat wordt gevraagd.
Voor dag en dauw op stap
vier dagen lang
door Nijmeegs ommeland.
En dan die vierde dag
die brede lach
die arm vol gladiolen
Ik neem mijn petje af!

Maar ’t is niet dat,
het gaat om meer, een verder doel,
een ideaal, genezingskans voor wie
de deur naar morgen is gesloten
Dus loop voor hoop
dat ook voor hen
een toekomst daagt
een sprankje hoop
een brede lach
een armvol ‘speciale gladiolen’.
Ik doneer en neem mijn petje af!

 

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 35 16-07-2024 | 08:30 Veel succes!
€ 35 15-07-2024 | 20:10 Geweldig dat je weer gaat lopen Ben! Heel veel succes.
€ 10 15-07-2024 | 08:53
€ 25 14-07-2024 | 18:20 Heel veel succes en plezier met deze 7e vierdaagse!
€ 15 14-07-2024 | 14:49 Bon courage Ben, je suis avec toi cette semaine ! Amitiés Nicolle