Het scheve Schuurtje

Dit is de actie van Renske Vrielink
van totaal € 2.000 (17%)

Mijn naam is Renske Vrielink en ik heb de webwinkel "Het scheve schuurtje" gestart ! 

www.hetscheveschuurtje.nl

Winkel "Het scheve Schuurtje" heb ik zo genoemd omdat alle producten die ik verkoop in de webshop ook te koop zijn in een een schuurtje wat ik zelf heb omgebouwt tot winkeltje!

Ik verkoop hier de volgende producten:  Planten, Thee en koffie!

Omdat ik ook graag wat aan het milieu wil denken worden al mijn producten plastic vrij aangeboden!

 
Via deze winkel wil ik graag geld inzamelen voor stichting Matchis!


Het leek me altijd al erg leuk om iets voor mezelf te beginnen maar omdat ik een ernstige bloedziekte heb waardoor ik niet meer kan/mag werken was het voor mij altijd erg lastig om iets op te starten.  

Ik hoop dat dit het begin is van een leuke manier om wat om handen te hebben en daarbij de wereld een klein stukje beter te maken!

Ik hoop dat jullie dat ook vinden !

10% van alle winst wat ik maak in mijn winkel gaat naar stichting matchis! 

Vraag je je af waarom ik graag stichting matchis wil steunen? Lees dan verder!

 

Mijn Verhaal

 

Mijn naam is Renske Vrielink en ik wil jullie graag vertellen waarom ik doormiddel van deze winkel graag stichting Matchis wil steunen!

Toen ik 17 jaar oud was (nu 7 jaar geleden) ben ik ernstig ziek geworden, eerst dachten de artsen in het ziekenhuis in Almelo dat ik leukemie had. Maar na veel onderzoek bleek dat ik een andere ziekte had genaamd, Aplastische Anemie, dit is een zeer zeldzame ziekte en lijkt heel erg op Leukemie maar is het niet. Doordat ik te weinig stamcellen (cellen in het beenmerg die alle andere bloedcellen aanmaken) heb maak ik niet genoeg bloedcellen aan. Dit zijn dus de rode, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Deze ziekte is dodelijk mits er niks aan wordt gedaan en ik ben daarom ondergekomen bij een specialist in het UMC Groningen. Helaas was ik er al erg slecht aan toe en zijn ze direct begonnen met het zoeken van donoren voor een stamceltransplantatie. Op het laatste moment heb ik een andere behandeling gekregen die misschien zou helpen, hiervoor heb ik ook geruime tijd in het ziekenhuis gelegen. Toen mijn bloedwaarden hoog genoeg waren mocht ik weer naar huis samen met een rugzak vol medicijnen. Een lange tijd ging het steeds iets beter en kon ik mijn normale leven weer langzaam oppakken. 

Helaas, toen het leek dat ik alles weer op de rit had en ik begon met het afbouwen van de medicijnen ging het toch weer verkeerd. Weer leek het erop dat ik toch een stamcel transplantatie nodig zou hebben. Maar ook deze keer leek ik het toch weer te kunnen overwinnen zonder een stamceltransplantatie. Samen met een berg medicijnen kon ik weer redelijk normaal door het leven gaan en kon ik na een tijd weer bijna alles doen. 

Net toen ik vorig jaar een leuke baan kreeg en een eigen huisje had, ging het voor de 3e keer mis. Dit keer ging het goed mis, ik kreeg te horen dat ik er een andere ziekte bij had gekregen genaamd PNH die al mijn weinige bloedcellen die ik had ook nog eens afbrak. Daardoor was er ook deze keer sprake van een stamceltransplantatie. Ik kwam er maar niet bovenop ik ben een heel jaar lang bijna alleen maar ziek geweest en zat om de 3 weken aan het infuus voor een bloedtransfusie. De zoektocht naar donoren begon weer opnieuw en ik werd zelfs al voorgelicht over hoe ik me het beste kon voorbereiden op de transplantatie. Toch lijkt er nu ook weer goede hoop te zijn en lijkt het tergent langzaam steeds iets beter te gaan. Nog steeds ben ik afhankelijk van bloedtransfusies en nog steeds mag en kan ik niet normaal door het leven. 

Mijn ultieme en enige oplossing is uiteindelijk een stamceltransplantatie maar ik, mijn arts en mijn familie willen dit zo lang mogelijk rekken. Omdat een stamceltransplantatie ook de nodige risico's met zich mee brengt is het in mijn geval van belang om er toch zo lang mogelijk mee te wachten als dat mogelijk is. 

Stichting Matchis is een donorbank voor stamceldonoren over de hele wereld. Aangezien er maar zo weinig stamceldonoren zijn is het heel erg lastig om de juiste match te vinden. 

Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als stamcel donor, niet alleen voor mij maar voor iedereen die een bloedziekte heeft of een andere ziekte waarbij een stamceltransplantatie nodig is. 

Ik wil dan ook niet alleen doneren aan Stichting Matchis maar ik wil ook graag iedereen oproepen om zich aan te melden als stamcel donor !

Alles wat u moet weten over stamcel-donatie kunt u vinden op de site van stichting matchis!, klik op de link als u meer informatie wilt of graag zelf wilt doneren !

 

 Renske Vrielink "Vrij van afval"

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
30-03-2019 | 12:24
14-03-2019 | 22:54
13-03-2019 | 20:03 Beste Renske, Wat mooi om te lezen dat je ondanks alles wat je meemaakt zo'n mooi initiatief neemt. Alle goeds en we gaan zeker een bestelling doen.
13-03-2019 | 19:34 Hoi Renske, ik zag je aktie op Facebook, via Jan en Dinie Vrielink. Mooi initiatief, minder afval. Je hebt ooit eens n campertje van me gehuurd, dus daarom klikte ik ff om te zien hoe t met je ging. Ik hoop dat je webwinkel n succes wordt, maar vooral dat je de energie/gezondheid behoud om t te blijven doen. Ik sta zelf al geregistreerd bij matches, dus..... Anyway, succes! hi
13-03-2019 | 11:21
Bekijk alle

25 Jaar !

07-03-2019 | 19:31 Maandag a.s. 11 maart wordt ik 25 ! Ik krijg voor mijn verjaardag altijd leuke kado’s of wat geld. Deze keer zou ik iedereen die mij normaal gesproken wat geeft graag willen vragen om het in plaats van aan mij te geven het te doneren aan Stichting matchis! Omdat ik hier zelf al een aantal keren bijna een donor van nodig heb gehad en waarschijnlijk in de toekomst ook zeker nodig zal hebben vanwege de bloed ziekte die ik heb, leek het me ook leuk om op deze manier daar geld voor op te halen ! Zo kan ik de komende donaties die ik zal doen van mijn webshop combineren met de donaties voor mijn verjaardag !  Ik hoop dat jullie mij meehelpen om zoveel mogelijk geld op te halen ! Groetjes Renske  
Lees meer