Wandelen voor Matchis

Marilyn Monster

( Inschrijfgeld Matchis Winterwandeling | Lid van team: Stadswandeling Leiden - Team Matchis )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 100 (110%)

Ruim tweeënhalf jaar geleden ontving ik stamcellen van een anonieme donor. Dankzij haar en het werk van Stichting Matchis ben ik er nog en kan en doe ik weer bijna alles wat ik voor mijn SCT ook deed. Ik heb echt waanzinnig veel geluk gehad, en hoop dat door het werk van Stichting Matchis nog veel meer mensen zoveel geluk mogen hebben!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 12-12-2023 | 18:18
€ 50 10-12-2023 | 22:40 Gelukkig is er een donor gevonden voor onze Marilyn, dankzij Matchis! Dit werk is zo belangrijk!
€ 10 10-12-2023 | 21:28
Bekijk alle

Wandelen voor Matchis

10-12-2023 | 22:23 In het voorjaar van 2020, tijdens mijn tweede zwangerschap, kreeg ik te horen dat er een nevenbevinding was gevonden bij de NIPT (niet-invasieve prenatale test) die zou kunnen duiden op een vorm van leukemie, waarschijnlijk chronische lymfatische leukemie (CLL). Zo'n anderhalve maand later bleek niet alleen mijn zoontje een ernstige hartafwijking te hebben, maar bleken er ook kwaadaardige cellen in mijn bloed te zitten. Geen CLL, maar myelodysplastisch syndroom (MDS), met vrij hoog risico dat het over zou gaan in acute myeloïde leukemie (AML). Gelukkig vond mijn hematoloog het verantwoord om te proberen de zwangerschap te voldragen, en in september 2020 werd mijn zoontje geboren. Zijn hartafwijking bleek helaas erger dan verwacht, waardoor hij in totaal 4,5 maand in het LUMC heeft gelegen, waarvan de eerste vier op de kinder-IC. Mijn bloedwaarden gingen in oktober de verkeerde kant op, waardoor ik eind november, vier dagen nadat mijn zoontje zijn grote hersteloperatie had gehad, zelf in het LUMC werd opgenomen. De ontzettend lieve verpleegkundigen van de afdeling Hematologie reden me (als ik me goed genoeg voelde) twee keer per dag op en neer naar de IC en later de kinderafdeling. Mochten jullie dit lezen: jullie zijn fantastisch!  In maart 2021 kreeg ik uiteindelijk mijn SCT. De cellen kwamen razendsnel op, maar helaas moest ik door een infectie toch wat langer blijven (foto 1; twee van de drie infuuslijnen mochten er kort na de foto uit). Toen ik net op tijd voor mijn dochters derde verjaardag thuiskwam, was ik nog zo slap dat ik na het snijden van een halve courgette al complete uitgeput was. Drie maanden later liep ik echter al 5 km door de Wassenaarse duinen in het kader van 'Kom in beweging voor Matchis' (foto 2). Inmiddels sta ik alweer ruim 1,5 jaar weer voor volle klassen en ben ik op wat kleine dingetjes na weer helemaal de oude. Afgelopen zomer beklom ik zelfs de Snowdon, de hoogste berg van Wales (foto 3)! Het Matchis-shirt dat ik kreeg bij de vorige actie draag ik vaak bij het sporten, zo ook afgelopen zomer toen ik in Aberystwyth (Wales) over de promenade jogde (foto 4). Mijn zoontje is inmiddels een blije, energieke driejarige.     Mijn leven is weer zo normaal dat het soms ontzettend onwerkelijk voelt dat ik 2,5 jaar geleden nog zo ziek was. Tot dusver zijn alle controles goed. Op een paar specifieke types witte bloedcellen na, waren op de laatste controle zelfs alle waardes in het groen! Ik heb echt waanzinnig veel geluk gehad tot dusver. Allemaal met dank aan mijn geweldige donor, Stichting Matchis, en de fantastische verpleegkundigen en artsen in het LUMC. <3 
Lees meer