Het scheve Schuurtje

Renske Vrielink
Closed You can't donate anymore
from €2.000 (68%)

Mijn naam is Renske Vrielink en ik heb de webwinkel "Het scheve schuurtje" gestart ! 

www.hetscheveschuurtje.nl

De Winkel "Het scheve Schuurtje" heb ik zo genoemd omdat alle producten die ik verkoop in de webshop ook te koop zijn in  een schuurtje wat ik zelf heb omgebouwt tot winkeltje!!

In deze webshop verkoop ik Planten! 

Omdat ik ook graag wat aan het milieu wil denken worden al mijn producten plastic vrij aangeboden!

 
Via deze winkel wil ik graag geld inzamelen voor stichting Matchis!


Het leek me altijd al erg leuk om iets voor mezelf te beginnen maar omdat ik een ernstige bloedziekte heb waardoor ik niet meer kan/mag werken was het voor mij altijd erg lastig om iets op te starten.  

Ik hoop dat dit het begin is van een leuke manier om wat om handen te hebben en daarbij de wereld een klein stukje beter te maken!

Ik hoop dat jullie dat ook vinden !

10% van alle winst wat ik maak in mijn winkel gaat naar stichting matchis! 

Vraag je je af waarom ik graag stichting matchis wil steunen? Lees dan verder!

 

Mijn Verhaal

 

Mijn naam is Renske Vrielink en ik wil jullie graag vertellen waarom ik doormiddel van deze winkel graag stichting Matchis wil steunen!

Toen ik 17 jaar oud was (nu 7 jaar geleden) ben ik ernstig ziek geworden, eerst dachten de artsen in het ziekenhuis in Almelo dat ik leukemie had. Maar na veel onderzoek bleek dat ik een andere ziekte had genaamd, Aplastische Anemie, dit is een zeer zeldzame ziekte en lijkt heel erg op Leukemie maar is het niet. Doordat ik te weinig stamcellen (cellen in het beenmerg die alle andere bloedcellen aanmaken) heb maak ik niet genoeg bloedcellen aan. Dit zijn dus de rode, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Deze ziekte is dodelijk mits er niks aan wordt gedaan en ik ben daarom ondergekomen bij een specialist in het UMC Groningen. Helaas was ik er al erg slecht aan toe en zijn ze direct begonnen met het zoeken van donoren voor een stamceltransplantatie. Op het laatste moment heb ik een andere behandeling gekregen die misschien zou helpen, hiervoor heb ik ook geruime tijd in het ziekenhuis gelegen. Toen mijn bloedwaarden hoog genoeg waren mocht ik weer naar huis samen met een rugzak vol medicijnen. Een lange tijd ging het steeds iets beter en kon ik mijn normale leven weer langzaam oppakken. 

Helaas, toen het leek dat ik alles weer op de rit had en ik begon met het afbouwen van de medicijnen ging het toch weer verkeerd. Weer leek het erop dat ik toch een stamcel transplantatie nodig zou hebben. Maar ook deze keer leek ik het toch weer te kunnen overwinnen zonder een stamceltransplantatie. Samen met een berg medicijnen kon ik weer redelijk normaal door het leven gaan en kon ik na een tijd weer bijna alles doen. 

Net toen ik vorig jaar een leuke baan kreeg en een eigen huisje had, ging het voor de 3e keer mis. Dit keer ging het goed mis, ik kreeg te horen dat ik er een andere ziekte bij had gekregen genaamd PNH die al mijn weinige bloedcellen die ik had ook nog eens afbrak. Daardoor was er ook deze keer sprake van een stamceltransplantatie. Ik kwam er maar niet bovenop ik ben een heel jaar lang bijna alleen maar ziek geweest en zat om de 3 weken aan het infuus voor een bloedtransfusie. De zoektocht naar donoren begon weer opnieuw en ik werd zelfs al voorgelicht over hoe ik me het beste kon voorbereiden op de transplantatie. Toch lijkt er nu ook weer goede hoop te zijn en lijkt het tergent langzaam steeds iets beter te gaan. Nog steeds ben ik afhankelijk van bloedtransfusies en nog steeds mag en kan ik niet normaal door het leven. 

Mijn ultieme en enige oplossing is uiteindelijk een stamceltransplantatie maar ik, mijn arts en mijn familie willen dit zo lang mogelijk rekken. Omdat een stamceltransplantatie ook de nodige risico's met zich mee brengt is het in mijn geval van belang om er toch zo lang mogelijk mee te wachten als dat mogelijk is. 

Stichting Matchis is een donorbank voor stamceldonoren over de hele wereld. Aangezien er maar zo weinig stamceldonoren zijn is het heel erg lastig om de juiste match te vinden. 

Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als stamcel donor, niet alleen voor mij maar voor iedereen die een bloedziekte heeft of een andere ziekte waarbij een stamceltransplantatie nodig is. 

Ik wil dan ook niet alleen doneren aan Stichting Matchis maar ik wil ook graag iedereen oproepen om zich aan te melden als stamcel donor !

Alles wat u moet weten over stamcel-donatie kunt u vinden op de site van stichting matchis!, klik op de link als u meer informatie wilt of graag zelf wilt doneren !

 

 Renske Vrielink "Het Scheve Schuurtje"

 

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€110 13-10-2021 | 14:10 Omdat we dankbaar zijn met de nieuwe stamcellen van onze dochter waar het nu heel goed mee gaat!
€120 03-08-2021 | 22:04 Dankbaar dat de stamcellen lijken aan te slaan. Een klein begin is er! Bedankt ook alle klanten die wat geld in het potje gooiden!
€10 04-04-2021 | 22:04 Opnieuw weer een paar mondkapjes gemaakt en de opbrengst is natuurlijk weer voor St.Matchis
€60 01-04-2021 | 14:41 Dank aan mijn klanten die iedere keer wat in het potje gooien voor de zelf gemaakte baby sokjes of tijdschriften. Gr Johanneke
€10 13-12-2020 | 12:35 Weer een paar mondkapjes gemaakt.
View all

RTV Oost op bezoek bij Renske

13-08-2019 | 11:25 Mooi interview met Renske in haar "Scheve Schuurtje" Renske uit Vriezenveen maakt wereld stukje beter met haar 'Scheve schuurtje' "Ze had grote dromen om de wereld rond te reizen, maar die werden bruut verstoord door een levensbedreigende ziekte. Ze zat niet bij de pakken neer, wist te leren leven met haar ziekte en maakt de wereld vandaag de dag een stukje beter met haar eigen winkeltje. Dat is, in een notendop, het verhaal van Renske Vrielink uit Vriezenveen". Bij deze de link naar de mooie opname. Foto's: Dean van het Laar/ RTV Oost
Read more