Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor voor Matchis zijn meer dan € 35,-. Om deze reden is Matchis Fonds Stamceldonatie opgericht begin 2023. Dit Fonds beheert de geldstroom die door de donaties voor Matchis ontstaat en houdt deze transparant voor derden. Kijk op de site voor meer informatie.

Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage. 

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie. Dit kan op meerdere manieren. Kijk ook eens op de site van het Fonds voor mogelijkheden. 

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van € 70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag € 1.000,- of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis in 2023 was € 175.811,-.
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2024 te evenaren. 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Welkom op de actie site van Ride to Match, een sponsortocht op de motor voor stichting Matchis!  Wat is Ride to Match? Ride to Match is een initiatief van Alex Van leeuwen en samen met Marco van den Besselaar gaan ze, in samenwerking met Stichting Matchis het Nederlands centrum voor stamceldonoren, ongeveer 2500km langs de grenzen van Nederland rijden op de motor. We proberen op deze manier mensen attent te maken op het worden van stamceldonor, het belang ervan en dat je daarmee letterlijk levens kan redden. Het registreren van stamceldonoren kost Matchis meer dan € 35,-, daarom is het inzamelen van geld ook belangrijk! Je kunt ook op een van de 7 dagen meerijden of aansluiten! ons live volgen via TrackJack of even langskomen op de stoppunten. lees hier meer Waarom doen we dit? Het neefje van Alex is 13 jaar en lijdt aan MDS/AML en zonder beenmergdonor is de kans op overleven nihil. Gelukkig heeft Alex zijn neefje een donor gevonden via Matchis en het gaat op dit moment "redelijk" met hem. Om een voorstelling te geven, er zijn 41 miljoen donoren wereldwijd maar er was voor hem slechts 1 donor gevonden die matchte. Hij heeft mazzel gehad met de donor, maar Rachelle uit België heeft die mazzel niet. Rachelle is 3 jaar en heeft dringend een donor nodig, zonder geschikte donor is haar levensverwachting nihil. Er zijn zoveel meer kinderen en volwassenen die nog op een donor wachten. Daarom deze tocht. Wij, Alex en Marco, willen aandacht vestigen op stamceldonatie door het rijden van een monster motortocht, met als doelstelling word donor of doneer! Daarover valt van alles te lezen op de site. Heb je vragen? Bel of mail ons. alex.vanleeuwen@me.com Volg ons op Facebook en instagram! Je kunt dus helpen op 4 manieren! Word donor Doneer een bedrag Word donor en doneer Rijd mee!
Bekijk alle

Schrijf je in of doe mee met je team, je collega's, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor!
Aansluiten bij een huidig evenement kan natuurlijk ook. Zoek je voorbeelden van inspirerende acties die eerder plaatsvonden klik dan hier

Start je actie
Bekijk alle

Samenwerking YourGift Cards en Matchis Fonds Stamceldonatie

13-04-2024 | 12:00 Wil jij als bedrijf of instelling via het geven van cadeaukaarten, ook een positieve impact maken op de maatschappij? Of wil je jouw werkgever eens vragen om na te denken over een relatiegeschenk waarbij er verschil gemaakt kan worden? Kies dan voor YourGift Cards!  YourGift Cards heeft onlangs zelfs de actie van Paul van Tatenhove gesteund door een aanzienlijke donatie te doen. YourGift Cards heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. Bij elke aankoop door een B2B-partij doneert YourGift Cards 3% van de afgenomen cadeaukaartwaarde aan een door de klant gekozen goed doel en/of maatschappelijk project. Ook kun je je medewerkers de keuze geven de waarde van hun cadeaukaart te doneren aan een goed doel, zoals aan Matchis Fonds Stamceldonatie. Henriëtte, Fondsenwerver bij Matchis Fonds Stamceldonatie: “Matchis Fonds Stamceldonatie is erg blij met de samenwerking met YourGift Cards. Samen kunnen we het verschil maken voor de vele patiënten met bloedkanker die voor genezing afhankelijk zijn van een stamceldonor.”  Kijk hier voor meer informatie. Op de foto: Karin van Oevelen, Sales Manager Your Gift Cards en Henriette Hindriks, Fondsenwerver bij Matchis Fonds Stamceldonatie.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Rita

16-04-2024 | 00:22 Aan: Inschrijving