Ik gun iedereen met kanker-pech een donor!

Henk Pinckers

( Lid van team: Henk Pinckers )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1.000 (114%)

In oktober 2014 had ik mijn laatste duurloop van 3 uur gerend en stond ik in de startblokken voor de marathon van Amsterdam. Nog even een totalbody check.... en ook dat zou net als de 10 jaar ervoor allemaal top zijn. 
De arts die deze check uitvoerde belde mij op met een zeer indringende boodschap, ik moest snel naar mijn huisarts en dan door naar het ziekenhuis.... 24 uur later stond ik bij de afdeling oncologie, het was vrijdag. Maandag kreeg ik mijn beenmergpunctie en dinsdagmiddag hoorde ik van de hematoloog in Den Bosch dat ik binnen 3 maanden zou sterven, of aan de behandeling of aan de ziekte.... De marathon ging niet door, ons leven stopte... geplande vakantie afgezegd.... uiteindelijk kwam ik in het AMC. Hier vertelde de hematoloog, dat beter worden een optie was! Hier kwam ik voor! 
Op 10 maart 2015 mocht ik van mijn anonieme donor stamcellen ontvangen, gelukkig bleek ik een allemansvriend en was er snel een match... in de zomer herstelde ik verder... op 1 februari 2016 bleek de kanker in een zeer agressieve vorm terug... opnieuw verscheen mijn donor om witte bloedlichaampjes te doneren. In juni werd dit nog een keer herhaald... 

Dankzij mijn donor ben ik er nog, sterker nog, ik heb een fantastisch leven. In 2016 raakte ik niet alleen voor de derde keer al mijn haren kwijt, ook mijn baan, mijn status, heel veel kilo's. Wat ik won: mijn lief, daar trouwde ik in 2016 mee, onze 4 kinderen en hun partners waren er voor mij, familie, vrienden, oud-collega's die heel ontroerd meeleefden. Mijn kleindochter Féline was net geboren, ik wilde haar heel graag zien opgroeien. In 2017 werd onze tweede kleindochter, Valérie, geboren, weer een motivatie-boost om te willen leven.

Nu op mijn 66e vind ik het fantastisch om weer in de samenleving mee te mogen doen. Ik heb een hele fijne familie, een trouwe vriendenkring, een fantastische saxofoon leraar, Mete Erker, ik sport regelmatig in de natuur en... het bloed kruipt ook bij mij waar het niet gaan kan.... ik ben onlangs mijn eigen bedrijf begonnen.

Ik gun iedereen met kanker-pech een donor!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 200 24-09-2020 | 17:17
€ 100 23-09-2020 | 09:03
€ 100 22-09-2020 | 16:55
€ 25 22-09-2020 | 11:01 Heel veel succes Henk!
€ 50 16-09-2020 | 23:06 Ik ken Henk persoonlijk en heb groot respect voor de wijze waarop hij zijn hele proces heeft doorlopen; daarbij ben ik zo blij voor hem dat het zo goed gaat en dat gun ik ook alle andere "pechvogls"