R.S.C./R.V.S.V. Dies

Rijden tegen Kanker
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.913 (22%)

9000 mensen per jaar krijgen in Nederland de diagnose bloedkanker. Studenten zijn over het algemeen met nog hele andere dingen bezig, maar helaas is dit niet voor iedereen het geval. Zo is er afgelopen maand nog acute leukemie gediagnosticeerd bij een 19-jarig meisje, lid bij UVSV. Tijdens de behandeling wordt je gehele immuunsysteem platgelegd en de kans om zelf hiervan te herstellen is maar klein. De enige manier voor haar om hier bovenop te komen is door een stamceldonatie te krijgen. Daar hebben we jullie voor nodig.

Het registreren als stamceldonor is gratis en geheel vrijblijvend. Vooral jongvolwassenen zijn nodig, omdat de kwaliteit van stamcellen afneemt met de leeftijd. De kans dat je wordt opgeroepen is 1 op de 350 en daarom is jouw aanmelding van levensbelang! Met een simpele korte online test, kom je er al achter of je een geschikte donor zou kunnen zijn. Pas indien er een match is met een patiënt, wordt er contact met je opgenomen. Je kunt stamcellen in de meeste gevallen via het bloed doneren, soms gaat dit via het beenmerg, maar als donor kan je een voorkeur doorgeven. Het R.S.C./R.V.S.V. vindt het belangrijk om iets te betekenen voor je medemens. Aanmelden kan tijdens de dies op 11 december in de zaal of schrijf je in online op www.matchis.nl. Het is voorlopig nog even afwachten of er een geschikte donor is voor eerdergenoemde studente, maar jij zou die kans kunnen vergroten en haar leven kunnen redden.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 53 11-12-2019 | 22:00  R.S.C./R.V.S.V. Dies
€ 40 11-12-2019 | 19:53  R.S.C./R.V.S.V. Dies
€ 50 11-12-2019 | 19:28
€ 72 11-12-2019 | 18:12  R.S.C./R.V.S.V. Dies Hierbij willen we de IIIe senaat hartelijk feliciteren met de dies! Groetjes, Groepering Volt
€ 72 11-12-2019 | 16:39 Beste IIIe senaat, van harte gefeliciteerd met de 106e Dies. Super initiatief!
Bekijk alle

Een geslaagde dag!

13-12-2019 | 09:49 De Rotterdamse studentenvereniging RSC/RVSV heeft 11 december  tijdens de dies van de vereniging aandacht gevraagd voor Matchis, Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. De aanwezigen werden geïnformeerd door een verpleegkundig-specialist uit het EMC over de noodzaak van stamceldonoren en kregen een persoonlijke oproep van een 19 jarig meisje die op zoek is naar een geschrikte stamceldonor. De leden konden zich daarna inschrijven om stamceldonor te worden. Veel leden hebben zich op de sociëteit ingeschreven als stamceldonor en er is geld ingezameld voor Matchis. Kortom een geslaagde dag!  
Lees meer