SwimBikeRun4Life

Youri Lambregts
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 350 (100%)

Sinds 2018 sta ik bij Matchis ingeschreven als stamceldonor, omdat ik mijn gezonde lichaam graag ter beschikking wil stellen voor mensen die nieuwe stamcellen nodig hebben i.v.m. ongeneeslijke ziektes. Ik wil graag méér doen...

 

"De kans dat een willekeurige patiënt met een willekeurige donor matcht, is 1 op 50.000."

 

Er zijn zoveel mogelijk donoren nodig om een zo groot mogelijke kans op een match tussen patiënt en donor te creëren. Gelukkig melden steeds meer mensen zich aan als donor, echter kost het €35,- om 1 aanmelding te verwerken. Hieronder vallen onder andere de kosten voor het testpakket waarmee de nieuwe donor wangslijmvlies afneemt bij zichzelf t.b.v. weefseltypering. Dit is nodig om in de toekomst een match te kunnen vinden.

Registraties van donoren, testen, onderhouden van de databank etc. kost allemaal geld. Dit geld is afkomstig van subsidies en donaties.

 

"Afzien en doorzetten, alles geven en grenzen verleggen. Fysiek en mentaal. Dat is precies wat patiënten, die een stamceltransplantatie ondergaan, moeten doen."

 

Ik stel mezelf graag sportieve doelen waar ik hard voor moet trainen en waar flink wat doorzettingsvermogen bij komt kijken. Met deze doneeractie wil ik me middels mijn sportieve doelen inzetten om ernstig zieke mensen weer een kans op leven te geven.

Daarom ga ik 20 juni mijn eerste 1/8 triathlon doen.
Om deze toch al grote uitdaging extra uitdagend te maken zal ik het fietsgedeelte niet op een racefiets volbrengen, maar op mijn oude stadsfiets! Edit: na mijn eerste testrit op mijn oude stadsfiets is gebleken dat hiermee te veel risico op blessure gepaard gaat, gezien de slechte staat. Derhalve zal ik het fietsgedeelte op mijn racefiets volbrengen, maar ga ik natuurlijk voor de snelste tijd.

Uiteraard zal ik jullie via deze pagina en social media op de hoogte houden van trainingen en de grote dag.

Als ik €350,- ophaal, bieden wij samen de mogelijkheid om 10 nieuwe donoren te registreren en geven daarmee meer mensen een kans op een nieuw leven!

Help jij mij om anderen te helpen? Doneren kan heel eenvoudig door op de doneerknop te klikken, alle kleine beetjes helpen. 

Namens de patiënten alvast bedankt!

#SwimBikeRun4life

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 17-06-2020 | 13:42
€ 10 13-06-2020 | 19:39 Heel veel succes Youri
€ 5 12-06-2020 | 14:00
€ 15 12-06-2020 | 09:52
€ 10 12-06-2020 | 08:39 Enorm trots op jou broer💜