Vierdaagse van Nijmegen 2019

Nog te gaan

De Nijmeegse Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit de hele wereld komen zij naar Nijmegen om te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Vier dagen lang 30, 40 of 50 km per dag, door weer en wind of dat nu zon is of regen, met een team, vereniging of alleen, samen zorgen zij voor een sfeer die er voor zorgt dat vele de eindstreep halen. Sámen oftewel samen sterk!

Ben je in het bezit van een startbewijs voor deze vierdaagse en wil je deze ’samen sterk’ ervaring, een samen sterk ervaring maken voor anderen ? Meld je dan aan als deelnemer.

Wij zijn blij met jouw deelname en denken dat een streefbedrag van €100,- heel goed haalbaar is. Wij zetten ons dan ook in voor jou!

Dit kun je onder andere van ons verwachten:

 • De mogelijkheid om op de website ‘ Sterk voor Matchis’ of ‘ De vierdaagse sponsorloop’ je eigen actiepagina aan te maken en jezelf te promoten;
 • Tips en hulpmiddelen voor het werven van sponsoren;
 • Informatie avond begin juni:
  Deze drukbezochte avond waar een ex-patiënt en donor aan meewerken, staat in het teken van het werk dat wij doen waardoor u goed geïnformeerd en gemotiveerd sponsors kunt zoeken; 
 • Trainingstips om een goede opbouw te hebben in je voorbereiding om in juli 4 dagen 30,40,of 50km aaneen te kunnen lopen; 
 • Voedingstips om de wandeltocht ‘gezond’ te lopen en de eindstreep te halen; 
 • Goodie bag met T-shirt,  regencape of pet, kortingsacties bij diverse bedrijven; 
 • Dagelijks rustpunten op 2 locaties langs de wandelroute. Een kleine post met  water, fruit en andere versnaperingen. Een grote post waar naast soep, water, fruit e.d. masseurs en blarenprikkers aanwezig zijn om de wandelaars bij te staan.
 • Gezellige borrel na de vierdaagse om terug te blikken.  
 • Een aantal leden van de fotoclub Flash fotograferen tijdens de 4-Daagse van Nijmegen de lopers en loopsters van Matchis en de vele vrijwilligers. De link om deze foto's vrij te downloaden wordt na afloop van de Vierdaagse via de mail verstuurd.

De opbrengst van jouw actie wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te registeren.

Bekijk hier het verslag van de Vierdaagse 2018. 
De foto's in het verslag zijn gemaakt door leden van fotoclub Flash. 
 
 

Bekijk alle donateurs
19-06-2019 | 21:27 Aan: Team Kansloos of Kansrijk
19-06-2019 | 19:50 Aan: Matchis redt levens!!
19-06-2019 | 16:21 Aan: Jellina voor Matchis
19-06-2019 | 14:14 Aan: Team Kansloos of Kansrijk
19-06-2019 | 13:13 Aan: de perfecte match
Bekijk alle

Verslag informatieavond 14 juni jl.

17-06-2019 | 17:05 Vrijdag 14 juni was de informatieavond voor de wandelaars van Stichting Matchis in het Radboudumc. Het was een  goed bezochte en geslaagde avond! Na een korte introductie nam Cindy, ex-patiënt  het woord. Zij vertelde haar verhaal over ziek worden en genezen; "Ik was toen 38, hartstikke jong, dus het kon toch niet dat ik zo ontzettend moe bleef en niet lekker was, het duurde te lang en uiteindelijk belde ik mijn huisarts om te vragen of ik bloed mocht prikken. Totdat ik diezelfde dag de huisarts voor de deur zag staan, toen wist ik natuurlijk al dat het foute boel was. De huisarts draaide er ook niet omheen en ze kwam direct met de onheilspellende mededeling; acute leukemie.Na onderzoek van het beenmerg is duidelijk welke vorm ik heb en dat ik alleen beter kan worden als ik een stamceltransplantatie krijg van een donor.  Ik heb het geluk gehad dat mijn broer een match was. 2 juni 2015 was de dag dat ik de stamcellen van hem kreeg. En dankzij zijn stamcellen vier ik ieder jaar op 2 juni mijn verjaardag 2.0. Dankzij zijn stamcellen kan ik mijn kinderen zien opgroeien en kan ik mijn dromen waarmaken"  Bart, wandelcoach en trainer nam het stokje over. Hij gaf diverse nuttige tips om de Vierdaagse zo plezierig en met zo min mogelijk ongemakken te kunnen lopen. Alle aanwezigen werden uitgenodigd om mee te doen met enkele oefeningen, waar enthousiast op ingegaan werd. De deelnemers van de Vierdaagse voor Matchis hebben zijn tips via de mail ontvangen.  Vervolgens nam Bas het woord. Bas is sinds zijn 18e stamceldonor en heeft voor twee verschillende patiënten stamcellen gedoneerd. Hij redde hiermee twee levens! Zijn ervaring is mooi verwoord door de redactie van de Gelderlander. Bij deze de link naar dit artikel. De uitgebreide versie van zijn verhaal hebben de deelnemers via de mail ontvangen. Naar degene die de avond gemist hebben is een mail verstuurd waar zij het pakket,om gebruik van te maken van de posten, op kunnen halen. Géén mail ontvangen; neem dan even contact met ons op door een mail te sturen naar margot.vandenakker@matchis.nl   Namens de sprekers en ons team wensen wij jullie heel veel succes nog met de laatste voorbereidingen en tot de Vierdaagse!  
Lees meer