Dank voor jullie steun! Eerste paar sokken dankzij vele donaties overhandigd aan patiënt

30-11-2022 | 09:48

Honderden donaties en hartverwarmende reacties stroomden binnen na een oproep van Matchis om patiënten met (bloed)kanker een beetje warmte te bieden in deze moeilijke tijd. Die warmte kunnen we geven in de vorm van een paar wollen bedsokken. Op 29 november, Giving Tuesday, is het eerste paar overhandigd in het Radboudumc. 

Er werd massaal gedoneerd en we ontvingen hartverwarmende reacties.  

“Hopelijk geeft dit een beetje warmte in een moeilijke tijd!”, schrijven sommigen. Maarten laat weten nu zelf wat krapjes te zitten, maar het toch belangrijk te vinden om aan anderen te denken. Renate schrijft: “Er is al genoeg om je zorgen over te maken dus laat staan dat je je ook nog met koude voeten moet bezighouden.” Dennis spreekt uit eigen ervaring: “Vind dit een toffe actie, weet uit ervaring hoe het is om tijd in het ziekenhuis door te brengen en dat zulke ‘kleine’ dingen een groot verschil kunnen maken.” 

Dankzij alle donaties kunnen we onze woorden nu ook omzetten in daden: het eerste paar warme sokken is gisteren met veel liefde overhandigd aan een patiënt in het Radboudumc. De komende periode zullen we de sokken onder meer patiënten gaan verspreiden. Zonder jullie hulp was dat niet mogelijk geweest en daarom willen we iedereen die heeft bijgedragen ontzettend bedanken!  

De actie blijft voorlopig nog openstaan, er kan nog steeds gedoneerd worden!