Held op sokken

Iets goed doen voor anderen, daar wordt iedereen blij van. Matchis heeft daarom besloten dat wij patiënten die afhankelijk zijn van een geschikte stamceldonor een hartverwarmend cadeautje willen geven en hier hebben wij financiële hulp bij nodig.

Voor slechts 30% wordt er binnen de familie een match gevonden. Stichting Matchis zoekt voor de overige 70% een onverwante stamceldonor in het wereldwijde bestand. We willen deze patiënten heerlijke bedsokken geven als steun in de rug voor deze moeilijke en spannende tijd. Doe vandaag dus iets goeds, doneer 1 paar sokken of vraag met jouw actie een bijdrage voor dit cadeau. De prijs van de sokken is  €15,- per paar.
De 1e 500 paar sokken aan donaties hebben we al bij elkaar verzameld. Het Radboud Umc en het LUMC gaan starten met het aanbieden van het hartverwarmende cadeautje  

Wat kun je allemaal doen: 

  • Doneer een paar sokken via deze pagina
  • Doe een korte challenge, denk aan fietsen, wandelen, hardlopen, doe karweitjes of iets anders. Maak daarvoor hier een actie aan en laat je sponsoren. 
  • Maak hier een online collectebus  aan en haal vandaag geld voor ons op. 
  • Vraag jouw bedrijf om je te sponsoren.
  • Gebruik #MatchisHeldopsokken voor bij jouw berichten over jouw actie of donatie op social media om zo nog meer mensen te bereiken.

 

 

 

 

 

View all
€15 09-02-2023 | 19:56
€100 24-01-2023 | 11:18
€15 28-12-2022 | 20:13
€15 23-12-2022 | 14:56
€15 23-12-2022 | 06:56
View all

Dank voor jullie steun! Eerste paar sokken dankzij vele donaties overhandigd aan patiënt

30-11-2022 | 09:48 Honderden donaties en hartverwarmende reacties stroomden binnen na een oproep van Matchis om patiënten met (bloed)kanker een beetje warmte te bieden in deze moeilijke tijd. Die warmte kunnen we geven in de vorm van een paar wollen bedsokken. Op 29 november, Giving Tuesday, is het eerste paar overhandigd in het Radboudumc.  Er werd massaal gedoneerd en we ontvingen hartverwarmende reacties.   “Hopelijk geeft dit een beetje warmte in een moeilijke tijd!”, schrijven sommigen. Maarten laat weten nu zelf wat krapjes te zitten, maar het toch belangrijk te vinden om aan anderen te denken. Renate schrijft: “Er is al genoeg om je zorgen over te maken dus laat staan dat je je ook nog met koude voeten moet bezighouden.” Dennis spreekt uit eigen ervaring: “Vind dit een toffe actie, weet uit ervaring hoe het is om tijd in het ziekenhuis door te brengen en dat zulke ‘kleine’ dingen een groot verschil kunnen maken.”  Dankzij alle donaties kunnen we onze woorden nu ook omzetten in daden: het eerste paar warme sokken is gisteren met veel liefde overhandigd aan een patiënt in het Radboudumc. De komende periode zullen we de sokken onder meer patiënten gaan verspreiden. Zonder jullie hulp was dat niet mogelijk geweest en daarom willen we iedereen die heeft bijgedragen ontzettend bedanken!   De actie blijft voorlopig nog openstaan, er kan nog steeds gedoneerd worden!     
Read more