Team Meindert van Dijk

Ik leef nog dankzij een stamceldonor! Help mee meer levens te redden.

Still to go

from €1.000 (8%)

Weten dat je een leven kunt redden is toch het beste gevoel dat er bestaat? Ik ben op zoek naar teamleden die samen met mij op zaterdag 11 december 2021 vanaf 10:00 uur in Oranjewoud een winterwandeling willen maken om het werven van stamceldonoren door Stichting Matchis te promoten (inschrijfgeld = donatie a €10).

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde stamceldonoren nodig.

De start van de wandeling vindt (onder voorbehoud) plaats bij Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud, Koningin Julianaweg 98, 8453 WH Oranjewoud. De wandelroute loopt onder meer langs Museum Belvédère, Landgoed Oranjewoud en door De Overtuin (zo'n zo'n 5 á 6 km). Vanwege de coronamaatregelen starten we buiten. Wellicht kunnen de liefhebbers binnen nog een kop koffie drinken (of afhalen) en binnen gebruik maken van het toilet. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de coronamaatregelen respecteren en in elk geval anderhalve meter afstand houden.

LET OP:

  1. Wil je je aanmelden voor deelname aan de wandeling? Kies dan voor de optie "Ik wil in dit team". Je komt daarmee in mijn wandelteam. Bovendien ontvang je dan de Matchis-sjaal. Ook kun je je dan - wanneer je daarvoor kiest - binnen mijn team persoonlijk laten sponsoren.
  2. Vanwege de coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers beperkt tot ongeveer 20 personen. Van de wandelroute maak ik een  te downloaden routebeschrijving zodat je deze prachtige wandeling ook op andere dagen in het jaar kunt maken.

Mijn verhaal

Bij mij werd in april 2018 acute leukemie geconstateerd. Van het ene op het andere moment werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Een maandenlang traject van langdurige ziekenhuisopnames (deels in volledige isolatie), zware chemobehandelingen, totale lichaamsbestralingen en een stamceltransplantatie volgden. Half augustus 2018 kon ik het ziekenhuis verlaten. Het gaat nu weer heel goed met mij.

Gelukkig was voor mij al vrij snel na mijn eerste ziekenhuisopname via Matchis een geschikte (onbekende/anonieme) stamceldonor in het buitenland gevonden. Een 100% match! Geweldig!!!

Het moment dat ik de gedoneerde stamcellen toegediend kreeg was voor mijn vrouw en mij erg emotioneel. Het wordt een stamceltransplantatie genoemd, maar voor het oog was het eigenlijk niets anders dan bloed, dat vanuit een doorzichtig zakje aan een infuuspaal via een infuusslang in mijn arm werd toegediend. Maar gevoelsmatig maakten deze stamcellen voor mij het verschil tussen leven en dood! Wonderlijk vond ik vooral hoe deze stamcellen via mijn aders mijn beenmerg weten te doordringen om daar mijn bloedproductie weer op gang te brengen.

In combinatie met de intensieve behandelingen zorgde de donor er met diens stamcellen voor dat ik in leven bleef. Tijdens mijn ziekte- en herstelperiode kreeg ik veel hartverwarmende reacties van familie, vrienden, collega's en tal van anderen die met mij meeleefden. Deze warmte en liefde ondersteunden mijn genezingsproces. Ik ben en blijf iedereen, die betrokken was bij mijn behandeling (zoals artsen en verpleegkundigen) en iedereen die met mij meeleefde en vooral mijn stamceldonor dankbaar.

In mijn blog 'Leukemie is NIET leuk' vind je een verslag van mijn ervaringen tijdens mijn ziekte- en herstelperiode. Dit is mijn eerste bericht van mijn blog.

Niet wandelen? Doneer dan!

Wandel je om welke reden niet mee? Schroom dan niet om te doneren.

Het door mij binnen te halen doelbedrag is € 1.000. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar dit ambitieuze bedrag bijeen zullen krijgen. Dit vertrouwen is even groot als mijn vertrouwen dat ik in het ziekenhuis had dat ik de acute leukemie zou overleven en weer gezond zou worden! Als ervaringsdeskundige, vrijwilliger en wandelcoach vind ik het fijn dat ik nu anderen kan helpen.

Door te doneren help je niet alleen Stichting Matchis, maar vooral doodzieke mensen met vormen van bloedkanker, die zonder geschikte stamceldonor zullen overlijden.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€10 26-11-2021 | 11:05
€10 24-11-2021 | 00:26
€10 23-11-2021 | 22:00
€10 23-11-2021 | 17:47
€10 23-11-2021 | 10:38
View all

De Overtuin in Oranjewoud - onderdeel van de wandelroute op 11 december 2021

22-11-2021 | 23:03 Beste mensen, Vandaag heb ik weer een bezoek gebracht aan de prachtige en indrukwekkende Overtuin in het Parklandschap Oranjewoud. Dit historische en bosrijke park heeft een grote vijver en majestueuze beuken en andere bomen. Indrukwekkend om naast te staan en de knoestige stammen aan te raken. Voor mij speelde deze Overtuin een belangrijke rol in mijn behandel- en herstelproces rond mijn ziekteperiode in 2018. Lange afstanden lopen zat er in het begin niet in voor mij. Daarom was ik blij met de vele bankjes in het park. Eén bankje bij de vijver en naast dikke, eeuwenoude beuken was mijn favoriet. Hier kon ik fijn uitrusten, in het zonnetje en met uitzicht op een bruggetje aan de overkant. In het voorjaar werd dit bruggetje omgeven door volop bloeiende rhododendrons. Soms zagen mijn vrouw en ik er ook wel eekhoorntjes! De wandelroute op 11 december loopt daarom sowieso door dit mooie park. Ik wil dit paradijsje graag met jullie delen! Bijgevoegde foto's heb ik afgelopen zomer gemaakt. Boven en langs het water vlogen toen talloze libellen en andere insecten. Ook kon je toen de grote vissen (karpers?) zien zwemmen in de vijver.
Read more